Arkiv

Hola!

20120619-173135.jpg

Nå er det lenge siden sist gitt! Jeg kan med et smil om munnen fortelle dere at jeg har kost meg glugg ihjel med sommerferie, og det har jeg store planer å fortsette med. Jeg har nesten hatt det like travelt de siste ukene som jeg hadde før siste eksamen, men med helt andre ting for å si det sånn. Jeg har vært med fine folk, vært på babyshower, gått lange turer med Chaplin, vært på hyttetur, grillet og i skrivende stund sitter jeg og soler meg for nå har sommerværet kommet tilbake! Liker at dette bare er starten på en ferie som ser ut å bli alt jeg ønsker meg.

Det er ca 1 år siden livet ble snudd på hodet, og det gjør på en måte vondt å se tilbake på det. Men det er også utrolig godt å se at jeg og min kjære har taklet det hele med en uant styrke. Noen greide nesten å ødelegge alt, men vi lot det aldri komme til det, og nå, et år etter, er livet vårt vakkert som aldri før. Jeg er så takknemlig for det, og for alle de fine menneskene vi har rundt oss som gjør tilværelsen enda rikere.

Jeg håper dere koser dere masse hvor enn dere er og hva dere fyller dagene med! Dere fine som er innom hver dag, dere som legger igjen fine ord og dere som har blitt som venninner som jeg aldri har sett i levende live, men som er med meg både her og der. Jeg liker dere!

iPhonen er med meg over alt, så det blir nok ikke ferie fra Instagram, følg meg der for små hverdagsdryss. Jeg heter luisafernandadelmar. Nå tar jeg ferie fra bloggen og ønsker dere en fin sommer ❤

bloglovin

At last… sommerferie!

20120606-113409.jpg

Da hadde jeg plutselig ferie, og plutselig tid til å gjøre alt som har blitt litt underprioritert det siste halve året, som f.eks å pleie det sosiale livet. Det har nesten vært litt uvirkelig å våkne opp de siste to dagene uten å ha eksamen eller oppgave hengende over hodet. Sommerferie dere, det er herlig! Og jeg tør å vedde penger på at denne blir så utrolig mye bedre enn den forrige, selv om jeg selvsagt har noen fine minner oppi alt det dumme som skjedde i fjor. Hvis det er opp til meg skal denne sommeren inneholde:

☀ Grilling/skalldyr på terrassen

☀ Henging med venner og familie

☀ Reise tilbake til røttene

☀ Jobbsøking og intervjuer

☀ Lesing av skjønnlitteratur

☀ Solkrem og solbriller

☀ Trening og turer i naturen

☀ Hytteturer med venner og familie

☀ Bittelitt blogging, men masse instagram (følg meg: luisafernandadelmar)

Håper dere har det fint ❤

bloglovin

Q & A # 3

Her kommer flere svar fra spørsmålsrunden. I dag går det i tur, lesing, trening, tur og mer lesing. Jeg skal selvsagt ha litt mat også innimellom, men dere skjønner tegninga – eksamen. Håper alle har en fin tirsdag!

Karoline:

Q: Hvilken kvinne beundrer du mest på denne jord?

A: Det er selvfølgelig mamman min ❤

Q: Hva er et must i sminkepungen din og hvilket sminkemerke er din favoritt?

A: Jeg greier meg ikke uten mascara og eyeliner, føler meg også alltid freshere med litt foundation og rouge. Hmm, jeg har ikke bare et favorittmerke, jeg har liksom funnet favoritter fra ulike merker. Jeg bruker YSL mascaraen min (Volume Effet Faux Cils), Chanel Eyeliner, foundation og bronzer fra The Body Shop og rouge fra Make Up Store.

Q: Hvor stiller du deg i forhold til pelsdyrnæringen og dyretesting?

A: Jeg er helt i mot pelsdyrnæringen, og jeg er skrekkelig glad for at partiet mitt (SV) har hatt det standpunktet lenge. Jeg forstår at mennesker i steinalderen brukte pels for å holde seg varme, men i 2012 trenger vi ikke det. Jeg syns det er helt forferdelig at dyr blir utsatt for slike grusomheter for vår forfengelighet. Det samme gjelder dyretesting, og jeg har virkelig bestemt meg for å være mer bevisst på at de produktene jeg kjøper ikke skal ha vært testet på dyr. Meldte meg faktisk inn i Dyrevernalliansen forrige uke, noe jeg syns alle andre også burde gjøre – Meld deg inn!

Q: Hvordan er det å ha egen hund?

A: Det er helt fantastisk. I mai har vi hatt Chaplin i 2 år faktisk. For dere som ikke kjenner Chaplin så kan dere lese mer om han og se bilder under kategorien «Chaplin». Det ligger selvsagt mye arbeid og ansvar i å ha en hund. Vi leste utrolig masse før vi fikk han, vi fortsatte å lese etter vi hadde fått han, vi gikk på valpekurs (noe ALLE hundeeiere bør gjøre) og likevel har vi hatt frustrerende øyeblikk vi har sittet som spørsmålstegn begge to, men heldigvis så er det slike ting som går seg på plass, det handler jo bare om å bli kjent med den lille og lage egne rutiner som fungerer. Alt i alt er det som sagt helt fantastisk å ha hund. Man har en veldig god grunn til å være aktiv, gå masse tur uansett vær og man er aldri alene om det. Jeg setter utrolig stor pris på den helsegevinsten som følger med i det å være hundeeier i tillegg til det fantastiske selskapet det er i den lille tassen vår. En viktig ting å huske på før man skaffer seg en hund er at man må ha tid til det, man må ha tid til å kunne gi hunden nok oppmerksomhet, omsorg og ordentlige turer. Vi har en Gordon Setter, altså en veldig aktiv hund, så vi går ca 4 turer som varer i ca 30 min i løpet av en dag. Jeg elsker Chaplin ❤

Nina C.:

Q: Hvor gammel er Chaplin?

A: Chaplin blir 2 år den 17. mars!

Q: Hvor lenge har du og din kjæreste vært sammen?(evt.hvordan møttes dere osv?)

A: Vi har vært sammen i ca 3 år ❤ Det så så lite ut når jeg skrev det, føles egentlig mye lenger. Det skyldes kanskje i at vi har bodd sammen ca like lenge. Vi møttes gjennom felles venner noen år før vi ble sammen.

Q: Hvis du var strandet på en øde øy, hvilke tre ting ville du hatt med deg da?

A: Oi, hater slike spørsmål haha (beslutningsvegring vet du).. Men hvis jeg må velge ting så måtte det vært iPhonen, En tykk bok og en onepiece? Hahaha jeg vil jo ikke fryse! Neida, men hvis du mener tre ting som er viktige for meg så kan jeg vel ha de to første jeg nevnte, men så ville jeg hatt med kamera, det er sikkert veldig masse spennende å ta bilde av på en øde øy.

Q: Favoritt boka di som du gjerne kan lese flere ganger…?

A: Det er faktisk et skuespill, nemlig Romeo og Juliet. Elsker den boken og blar ofte i den bare fordi jeg elsker alle de vakre ordene.

Q: Har du noen “hjertesaker” innenfor politikken som du kjemper for?(f.eks skole,økonomi o.l)

A: Jeg har jo veldig mange hjertesaker som jeg kjemper for, men de sakene som gjorde at jeg engasjerte meg i politikk til å begynne med og som jeg fortsatt brenner for er sosial rettferdighet, kvinnesaken og antirasisme.

Q: Har du noen favoritt plagg som du aldri kaster vekk når du .f.eks rydder i klesskapet ditt?

A: En kjole mamma hadde på seg da hun hadde lillebror i magen ❤ Jeg har aldri brukt den selv, men jeg husker den så godt fra den tiden vi ventet på lillebroren min og da jeg fant den en gang vi ryddet hos mamma så stjal jeg den med meg. Mamma har faktisk også tatt vare på noen kjoler som jeg hadde i oppveksten som jeg likte veldig godt, og som er i ås god stand at de kan gå videre i arv. I mitt eget klesskap så har jeg mange favoritter som jeg sikkert kommer til å ha i mange år, gjerne plagg jeg har investert litt ekstra i. F.eks en blå genser fra By Malene Birger.

Q: Har du noen favoritt årstid? Isåfall hvorfor?

A: Sommer! Fordi det er varmt, eller i alle fall varmere. Jeg liker egentlig alle årstidene og syns det er koselig at vi bor i et land der de er så tydelige, men det er ingen hemmelighet at sommeren og våren for den saks skyld står høyt på min liste.

Q: Hvilke tre tvserier er dine topp 3?

A: Gossip Girl, Home & Away og Friends. Jeg liker så mange serier, men disse må nok være mine absolutte favoritter.

Q: Har du en favoritt matrett?

A: I Norge er det helt klart taco, og i Colombia er det noe som heter Ajiaco.

Musing Of Dee:

Q: Hvilken butikk kjøper du mest klær fra?

A: Jeg måtte titte i skapet mitt og det er ingen tvil om at jeg har mest klær fra H&M nå.

Carina Charlotte:

Q: Hvor høy er du?

A: Er det noe jeg ikke er så er det vel høy, jeg er 162,5 cm over havet og har vært det siden jeg var 13 år.

Q: Hvem er dine stilikoner?

A: Her er det mange å velge mellom! De klassiske damene Marylin Monroe, Brigitte Bardot og Diana Ross er noen av mine favoritter. For å nevne noen fra vår generasjon så må jeg si Beyonce og søsteren Solange som dere ser på bildene under. Jeg har også veldig sansen for Lauren Hill, Mila Kunis, Gillian Zinser og Erykah Badu.

bloglovin

I’m here, and so is the weekend! (Q & A #2)

I dag har jeg glemt at bloggen min eksisterer, stakkar. Men så kom jeg på det og nå vil jeg ønske dere en god helg. Endelig fredag dere, egentlig syns jeg denne uken har gått veldig fort. I dag har jeg kranglet med PayPal-passordet mitt, men det ordnet seg til slutt, jeg har hatt min 4. treningsøkt denne uken og jeg har spist is til dessert.

Her kommer flere svar:

My beautiful bag:

Beste kjøp i 2011 (klær, sko, elektrisk duppedings etc)?

Jeg er heldig som får veldig fine gaver, så de beste tingene har jeg nødvendigvis ikke kjøpt selv. Hvis jeg skal trekke fram noe jeg har kjøpt selv så må det bli Nike Air Max skoene som jeg kjøpte i London, veske fra Marc by Marc Jacobs og solbriller også fra MBMJ, disse tingene har jeg brukt masse. Og så syns jeg Lita skoene mine var et godt tilskudd til garderoben, men har dessverre ikke fått brukt dem så masse enda pga ankelen min.


Favoritt veske som du har?

I tillegg til MBMJ-veska har jeg mange favoritter, jeg føler liksom at de veskene jeg har har en spesiell plass hos meg. Haha, hørtes helt kleint ut, men jeg mener at de ulike veskene har sin egen funksjon og passer til ulike anledninger. Men hvis jeg skal nevne en favoritt så må det være indianervesken som jeg har arvet av mamma, den er laget av Aruacha indianere i Colombia. Den betyr masse for meg i tillegg til at den er utrolig kul.


Hvis du fikk plukke deg ut en veske uten å tenke pris – hvilken ville du valgt?

Hmmm, jeg drømte lenge om en Miu Miu Bow, nå tar jeg meg stadig i å drømme om en rosa eller turkis Balenciaga, bare fordi di ser så kule ut. Jeg ble også forelsket i vesken til Julie, den er bare helt rå. Vanskelig å bare plukke ut én (dere som har lest bloggen min en stund vet at jeg lider av beslutningsvegring).

Tonje:

Oppskriften på Sellerirot fries?

Kjøp så masse sellerirot som du vil ha, skrell den og kutt den opp i «fries». Så steker du den på pannen i ca 15 min, de er best når de er varme. Server gjerne med guacamole!


Hva er din største drøm?

Fred på jord, helt ærlig så forstår jeg ikke hva som legitimerer krig. Hvorfor kan ikke folk bare respektere hverandre, ta vare på hverandre og være gode mot hverandre. Kan vi ikke leve sammen på jorden og nyte det i stede for å ødelegge hverandre? For meg virker det helt ulogisk. Ja, og en verden uten fattigdom, det er nok å ta av, vi må bare lære oss å dele. Men hvis jeg skal være superegoistisk så er min største drøm for min egen del å ha et fint og lykkelig liv med de jeg elsker.


Hva MÅ du gjøre i løpet av 2012?

Jeg MÅ nå målene jeg har satt meg. Jeg Må ta båtførerprøven. Jeg MÅ fullføre utdanningen min og få meg en jobb. Jeg MÅ le masse og kose meg.


Ditt favorittantrekk?

Nå for tiden er jeg veldig glad i Acne-genseren min, jeg bruker den helst med sorte strømpiser, et sort miniskjørt og peace-smykket mitt. Et varmt og behagelig antrekk til travle og late dager.

Håper dere har en fin fredag!

bloglovin

Good Fashion Sense

Og nå snakker jeg ikke om bra stil, men miljøvennlig mote. Kan forstå at Caroline følte seg personlig angrepet med tanke på at det er hennes personlige blogg, men jeg syns egentlig det ble reist en veldig viktig og konstruktiv debatt om overforbruk under dette innlegget. Og helt ærlig så mener jeg at når man blogger så er tilbakemelding noe man bare må forvente, både den ene og den andre veien. Etter å ha sullet meg gjennom en del av kommentarene så var det mange veldig reflekterte, konstruktive og samfunnskritiske kommentarer som man strengt tatt ikke kan kalle angrep. Syns heller de som kommenterte «drit i de idiotene som prøver å prakke bærekraftig utvikling over hodet på oss kjøpeglade» var mye mindre konstruktive. Når ble bærekraftig utvikling noe negativt?! Vi ønsker vel en god verden for våre egne barn og barnebarn?

Jeg ønsker meg også et walk-in closeth, men ikke fordi at jeg vil fylle vegger opp og vegger ned med enorme mengder sko og klær. Jeg ønsker meg rett og slett bare en oversiktlig garderobe. Overforbruk er et gedigent problem og selvsagt er det et sykt økonomisk system som har skylden, men hver enkelt av oss bidrar med å opprettholde dette systemet med vårt overforbruk. Hvis alle mennesker på Jorden skulle ha samme forbruk som en gjennomsnittlig innbygger i Norge ville vi trenge 2.3 jordkloder. Så ja, vi har alle et ansvar, uansett om vi tjener pengene våre selv og jobber hardt for dem så gir det oss ikke rett til å ødelegge en verden som står ovenfor så mange utfordringer.

5 tips til mer miljøbevisst motesans:

Kjøp mindre – enkelt og greit. Vi kjøper altfor mye, dette gjør at det produseres mer.

Lag deg en regel om at når du kjøper noe skal du gi bort/selge noe du har fra før.

Hold god oversikt over hva du faktisk har i garderoben.

Ha byttekvelder med venner, det som noen andre er lei av kan bli andres skatter.

Kjøp secondhand og vintage! Man finner ofte unike skatter på Fretex.

Her var noen tips fra meg, har dere flere så kom med dem!

bloglovin

Kunnskap gir motivasjon

Nå blir det kanskje litt mye treningsprat her, håper dere ikke blir helt lei! Siden dere sendte meg så fine ord så må jeg jo fortelle dere at jeg var helt fin etter å ha sovet av meg migrenen i går, jeg får det ikke så ofte heldigvis og anfallene er ikke alltid så sterke. Siden jeg sov på dagen ble jeg utrolig våken og rastløs på kvelden, og da ble det en treningsøkt. Og det ble faktisk den beste cardio-økten jeg noen sinne har hatt! Snakk om kroppslig helomvendig, jeg kan virkelig ikke klage.

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en veldig bra treningsblogg. Jeg har erfart at kunnskap gir motivasjon, jeg har selv opplevd å være helt lost på treningssenteret, men etter at jeg begynte å lese om trening, og kosthold for den saks skyld, har motivasjonen økt betraktelig. Uten å vite hva man skal trene og hvordan man skal utføre treningen er det lite mening i treningen. Selvsagt er det viktig å bare bevege seg, men hvis man ønsker fremgang og varig resultat (spesielt ved vektreduksjon), så er det avgjørende å «trene riktig». Det å vite hva man skal gjøre og hvordan man skal gjøre det er utrolig motiverende i seg selv, å vite at det man gjør er riktig og at man vil få resultat gjør at man får enda mer lyst til å gjøre det.

Fitnessbloggen får du masse kunnskap servert gjennom interessante innlegg. Her finner dere masse informasjon og fakta om trening og kosthold.

Vår visjon er at alle skal kunne stole 100% på informasjon de leser og enkelt kunne sjekke om saker fra media er fakta eller ren fantasi. Vi brenner for å heve kunnskapsnivået om disse temaene i Norge, og sammen med ekstremt dedikerte lesere og kunnskapsrike skribenter jobber vi aktivt for nettopp dette.

– Fitnessbloggen
___________________________________________________________________________

bloglovin

First saturday in 2012..

.. and it was GOOD!

Nakkekoteletter, sellerirot-fries, guacamole, stekt paprika

Noe godt i glasset, levende lys, verdens beste og musikk

Fy søren for en bra lørdag, datedag er virkelig kos. Vi stakk til byen i 14-tiden og satt i Luksussalen presis kl 15, skikkelig comfy med gratis kaffe, te og twist. Vi endte opp med å se Moneyball. Jeg har alltid hatt noe for slike idrettsfilmer, og denne skuffet ikke. Etter kinoen måtte vi ta en tur på Platekompaniet, bare for å kikke litt og sikle litt. Så dro vi hjem, jeg laget en deilig middag om jeg får si det selv, vi drakk god vin, hadde kaffe med Baileys til dessert og vi ble riktig så mette. Og resten kvelden hørte vi på masse bra musikk, hang på twitter, lo og satt i sofaen såklart. Haha, siste gang jeg nevner sofaen, promis, det er bare det at det er som en ny verden har inntatt stuen.

Håper lørdagen deres var fin, og at søndagen er likeså!

bloglovin

The 6th week

Jeg er inni den 6. uken med nytt treningsregime, hadde ca en ukes pause da jeg hadde bronkitt, så i alt har jeg hatt 5 fulle treningsuker. Det har vært 5 fantastiske uker, motivasjonen har vært på topp og jeg er mektig imponert over meg selv. Jeg har fortsatt tonnevis av motivasjonen og nå gleder jeg meg til å få nytt treningsprogram i januar. Det programmet jeg har nå er mer et innkjøringsprogram, det består av styrketrening på apparatene og intervalltrening på elipsemaskin. Jeg fortalte veilederen min at jeg ønsket å trene minst 3 ganger i uken (mandag, onsdag og fredag), da får musklene nok hvile mellom øktene, men jeg har jo vært så ivrig så nå har jeg lagt inn en ekstra dag med bare kondisjonstrening på elipsemaskin, enten tirsdager eller torsdager.

Jeg syns det har vært veldig greit å starte slik, og nå gleder jeg meg til å fortsette. Jeg kjenner at kroppen sakte, men sikkert begynner å forandre seg til det bedre. Jeg vet at jeg må være tålmodig, spesielt i starten, men når jeg faktisk merker litt her og der syns jeg det er kjempegøy. Og jeg har blitt sterk skal dere vite, f.eks på nedtrekk med omvendt grep startet jeg med 25 kg, nå er jeg oppe i 35 kg. Jeg syns det var sykt tungt med 25 kg i starten, det er fjær for meg nå.

En stor motivasjon for min del er ikke bare å se mine egne resultater, men jeg blir også inspirert av å se hva andre oppnår. Jeg har sagt dette før, men det gjør meg ingenting å gjenta at en av de som inspirerer meg mest er Kamilla K. Hun satte seg et mål da 2011 startet, hun skulle ha gjennomført innen sommeren 2012, gjett om hun var i mål 7 måneder før planen? Å joda, det var hun. Det inspirerer virkelig, vi er alle ulike og vi kan ikke sammenligne oss med andre, men det inspirerer likevel at noen får det til. Og det jeg liker best med Kamilla når det gjelder trening og livsstil er at hun viser alltid alt fra en nøkternt og realistisk side. Ikke noe hokkus pokkus bare hardt arbeid og disiplin, men med en positiv undertone som sier at det er verdt det. Gratulerer Kamilla!

Hvis dere lurer på noe om mine erfaringer til nå eller om trening så må dere bare spørre? Om jeg ikke vet svaret så skal jeg nok greie å finne et svar hos de som kan litt mer enn meg.

bloglovin

Black Friday

Bokstavelig talt for min del, slik ser jeg ut i dag. Dette er den nye genseren fra By Malene Birger. Nydelig, enkel og myk. Den er 100 % ull så selv om den er tynn og lett så passer den perfekt til denne årstiden, og den blir tusen ganger finere og mer spesiell med silke-rygg. I kveld har jeg også øvd meg på å gå med høye hæler, vi er jo på vei inn i årets festsesong, kan trygt si jeg er ute av trening etter 5 mnd og med en halvvond ankel. Peace out, nå skal min kjære og jeg kose oss med jordbær dekket av sjokolade.

Ha en fin fredagskveld alle sammen!

bloglovin