Just do it

Det er ikke meningen å gi gratis reklame til Nike, men jeg kan ikke legge skjul på at slagordet deres treffer spikeren på hodet. Til syvende og sist er det alt det handler om, å bare gjøre det. Det gjelder ikke bare trening, men det er det jeg skal fokusere på nå.

Når du har kommet over alt som har stått i veien, hva enn det måtte være, så handler det bare om å hoppe i det. Slutte å bare tenke, gjør tankene om til handling, det er slik man får resultater. Vi er alle ulike og det som funker for meg, funker nødvendigvis ikke for alle andre, men siden noen har bedt meg om å dele litt om mine erfaringer og hva som motiverer meg så skal jeg fortelle dere det.

Min livsstilsendring kom ikke over natten, det har vært en gradvis prosess som startet i hodet. Det hele startet med et ønske om forandring, det neste steget var å bli klok. En ting bloggingen har gitt meg så er det tilgang til informasjon, det er utrolig hvor mye man får med seg og hvor mye man bare kommer over ved å lese blogger. Nettet er stappfullt av masse nyttig informasjon, men også mye svada så vær kritisk. Mange måneder har gått og nå er jeg her. Er på treningssenteret 4-5 ganger i uken, trener både styrke og kondisjon, går minst 1 time tur med Chaplin per dag og spiser helt annerledes enn tidligere.

Kostholdet er en utrolig viktig del av livsstilen til et hvert menneske. Tidligere spiste jeg nok litt for lite variert, selv om man ikke spiser mye så betyr det ikke at man er sunn, det kommer helt an på hva slags mat man spiser. For meg var et viktig steg å kutte ned på brød, jeg hadde dårlig fantasi når det gjaldt mat og da ble det veldig lett å bare ty til brødskivene. Nå spiser jeg sjeldent brød og jeg spiser mye mer variert. Sukker har jeg kuttet helt ut, eller så godt som, sier ikke nei takk til et kakestykke i bursdager og bruker det gjerne når jeg skal bake, men jeg bruker heller stevia og sukrin hvis det er mulig, disse er naturlige og kalorifrie søtningsmidler. Noen faste matvarer på handleliste er: Egg, kyllingfilet, karbonadedeig, laks (eller annen fisk), kylling/kalkunpålegg, mager kesam (vanlig og vanilje), cottage cheese, sukkerfritt blåbærsyltetøy, grønnsaker, bønner, frukt, nøtter, havregryn. Ja, dette er selvsagt noen få blant mange andre vi handler i butikken, men disse er essensielle for mitt mer varierte kosthold, pålegg og slikt kan brukes på veldig mange andre måter enn på brødskiva. Viktige stikkord er: Proteinrik mat, sunt fett, bær, frukt og grønt.

Treningen har blitt en stor del av min hverdag. Etter at vi fikk Chaplin har aktivitetsnivået i heimen tatt seg betraktelig opp, både jeg og kjæresten er veldig glad i natur og friluftsliv og etter å ha fått hund så har vi tilbrakt mer tid ute enn tidligere. Ja, de som kjenner meg vet nok at jeg er veldig urban og slikt, men jeg har alltid hatt en friluftsentusiast inni meg. I tillegg til turer med Chaplin liker jeg å sykle, jeg ønsket meg ny sykkel lenge og hadde planer om å kjøpe meg en da det plutselig stod en splitter ny sykkel i gangen, snill kjæreste ja. Og siden jeg fikk den av han så har jeg faktisk følt meg mer forpliktet til å bruke den. I fjor byttet jeg treningssenter og det var et viktig steg, tidligere var jeg medlem i SiS, et veldig bra senter for all del, men personlig fant jeg meg aldri helt til rette der i tillegg til at det var litt tiltak å komme seg dit siden det er på campus. Jeg byttet til mitt gamle senter som ligger 5 min fra der jeg bor. Jeg var klar for et nytt program, men en liten hendelse – brakk ankelen – forsinket starten. Etter noen lange måneder på krykker kunne jeg endelig starte, styrketrening ble prioritert ved siden av litt kondistrening. Mange jenter er redde for styrketrening, mange tror at man blir klumpete og muskuløs nesten over natten. Det er helt feil, man kan jo bli slik hvis man vil, men det krever et godt stykke arbeid både på trening og på kjøkkenet, det er en helt annen liga. Ved å trene styrke blir man sterk og man strammer opp kroppen. Hvis man ønsker å gå ned i vekt er det avgjørende å ha muskler som forbrenner fettet, de som tror de skal gå ned ved å bare trene kondisjon kommer til å ha et mye større arbeid foran seg enn de som trener styrke i tillegg. Trener du styrke vil også kondisjonstreningen bli mer effektiv, da kroppen vil ha mer muskler som forbrenner. Og slik går dagene. Viktig: finne treningsformen og stedet som passer for deg, styrketrening!!! og start rolig, det verste er å ta helt av og så bli kjempelei.

Motivasjonen kommer fra ulike faktorer, viktigst for meg er den helsemessige gevinsten av å ha en sunn og sprek kropp. Jeg vil at kroppen min skal være klar for alle prøvelsene som livet byr på og det er jo ingen hemmelighet at trening gir mer energi. En annen motivasjonsfaktor er å føle meg vel i min egen kropp, jeg vil ikke si at skjønnhets tyranniet har tatt meg mer enn før, jeg har vel som alle jenter følt på presset når det gjelder utseende, men for meg handler det mer om at jeg vet at jeg vil føle meg mer vel i en sunn og sprek kropp, en kropp som tåler mer. Jeg er nok heldig fordi jeg har vært veldig aktiv i oppveksten på idrettsfronten, så styrketreningen og kondistreningen falt lett for meg så fort jeg visste hva jeg skulle gjøre. Det viktigste er til syvende og sist at motivasjonen min kom innen i fra, det er jeg som ønsker å gjøre dette for meg selv, jeg tror man kommer lengre ved å ha en slik innstilling.

Inspirasjonskildene er flere, men Kamilla K er min største inspirasjonskilde på nettet. Ikke bare har hun greid å gjøre noe stort på bare 1 år, men hun har så mye kunnskap om både mat og trening og hun kommer gladelig med tips hvis man lurer på noe. Hun har et pågangsmot jeg aldri har sett maken til og hun er en utrolig søt og hyggelig jente. På Fitnessbloggen finner man også mye nyttig informasjon om både kosthold og trening, de har veldig gode tips til styrkeøvelser og mange artikler rettet til jenter. En annen side med mange gode mattips er Sunn mat og trening og en ny favoritt hos meg er Inger i Dubai, en sprek og sprudlende jente.

Og med dette sier jeg god fredag og god helg!

PS: Posten om trening med pulsklokke kommer neste uke.

bloglovin

67 kommentarer

  1. Heier på deg! Sukker er så bad for kroppen, og så finnes det så mange gode erstatninger som faktisk ikke er skadelige så det er verdt det 🙂 Jeg spiser kjempemasse som er sunt og søtt i løpet av en hel uke så det er ikke slik at man ikke får slukket søtsuget.

 1. Så flink du er Luisa! Du skal vite at du motiverer meg! Endelig er jeg kommet igang med treningen(er inne i min andre måned), og stortrives. Holder på å sette meg inn i kosthold oge rnæring nå, slik at jeg skal få det optimale ut av treningen. Kjenner jeg blir forvirret av alt jeg leser rundt mat og trening, så må innrømme at jeg er litt forvirret når det gjelder det om dagen:-/ Men har kuttet ut sukker, lager maten fra bunnen, ikke så mye pasta og brød, mye bær og proteiner. Så får vi se! Stå på videre, supert innlegg! Driver å ønsker meg pulsklokke, så ser frem til innlegg om det! God helg søta;)

  1. Så fint at jeg kan bidra med litt motivasjon! Du er kjempeflink, stå på videre 🙂 Og ta det litt etter litt, slik blir det en naturlig overgang. Det viktigste er jo å spise ting du liker som du vet er godt for kroppen, da er det ikke så vanskelig 🙂 Stå på videre du også!

 2. Fint innlegg 🙂 Virker som det er flere og flere som ser gleden i å trene, og ikke bare ser på det som et helvete man «må» gjennom, hehe 🙂 Go girl!

 3. Flott innlegg Luisa! Synes du er kjempe flink!
  SV;Jeg også:) Fredagsfølelsen er den beste. 🙂 Slappe av med «gullrekka» på tvkassa:) hehe

 4. Du er sykt flink som har klart å få en så fin overgang til en sunnere livsstil. Veldig inspirerende 🙂

 5. fantastisk flott innlegg, du har mange gode poeng, og er kjempe flink Luisa, motiverer til de grader… og jeg er helt enig med deg at det er viktig å kombinere styrke og kondistreningen. Gleder meg stort til å kunne trene styrke igjen:)

  takk for en liten tankevekker,God helg til deg og søte!

  1. Så gøy at jeg motiverer, det gjør meg glad 🙂 Stå på Avin, og snart kan du nok begynne å trene litt styrke igjen, bare ta det gradvis, men viktig å høre på lege og slikt før du begynner.

 6. Jøss, det med styrketreningen visste jeg ikke.. Tror jeg må begynne å løfte litt i tillegg! Takk for fine tips :-)))

 7. Du er så dyktig ! Jeg trenger virkelig litt motivasjon til å fortsette med å trene ! Jeg takker derfor for dette innlegget og at du deler med oss bloggere som motiverer deg 😉

  1. Så bra at jeg kan bidra med motivasjon, dere skal vite at de fine ordene betyr masse for meg 🙂 Og ja, det er bare til å sette i gang, ta det gradvis, finn ut hva du trives med så går det som regel av seg selv. Det er spesielt motiverende når man begynner å se resultatene 🙂

   1. Takk for tipsene. Skal trene i morgen etter et langt opphold. Jeg får prøve å finne noe jeg trives med. Jeg elsker igrunn å gå turer og jogge, men etter jeg fikk kneskade for noen år siden, så gjør det veldig vondt å jogge/løpe..Men får trene opp kneet igjen først 🙂

   2. Uff ja, skader kan virkelig ødelegge mye. Jeg kan heller ikke jogge pga ankelen min, og har hatt kneskader selv tidligere da jeg spilte tennis så jeg har vel egentlig ikke jogget på veldig mange år. Håper du finner noe du liker, jeg elsker ellipsemaskinen og å sykle utendørs, ellers er det veldig god trening å gå turer spesielt hvis man går litt fortere og litt lengre 🙂

 8. motiverende! du er saa flink! proever aa vaere like flink selv naar det kommer til trening og kosthold, men det er virkelig ikke alltid like lett…

 9. Hurra! Flott innlegg om en sunn livsstil! 🙂 Det liker jeg. 🙂
  Gratulerer, så flink du er som har klart å legge om på dette viset. Og ja, å få hund hjelper på! Det kjente jeg selv da jeg fikk hund. De er så gode. 😀
  Fortsett slik, hurra!

 10. Så bra! Du har virkelig gjort en kjempe jobb!!
  Jeg har vært innom fitnessbloggen mange ganger jeg også, masse tips der:)

 11. Braa innlegg! Godt skrevet og en bra oppsummering over hva som gjør det lett å komme i gang og holde på. Digg it! Fikk også tips til noen nye blogger her. Gleder meg til å høre mer=)

 12. Kjempebra innlegg, og du har helt rett! 🙂 Det er egentlig bare å..gjøre det! Har erfart det selv. Og etter å ha mistet litt motivasjon den siste tiden har jeg endelig fått den tilbake! Og dette innlegget hjalp jo bare mer på 🙂
  Synes du er så flink Luisa!! Creds til deg 🙂 Håper du har hatt en fin helg hittil 🙂

  1. Så bra 🙂 Motivasjonen er noe som går opp og ned, det viktigste er å ikke gi opp når den er litt dalende for den kommer fort opp igjen, spesielt hvis man ser resultater av strevet 🙂 Tusen takk for fine ord!

 13. Amen! Du får sagt det. Er akkurat sånn jeg føler det også.

  Et spørsmål som ikke har noe med innlegget å gjøre, men; hvordan lager du mandelmel? Antar du knuser mandlene på et vis. Men hvilke ‘redskaper’ bruker du? :p

  1. Så bra at vi er flere 🙂

   Jeg har en mandelkvern ja, den kostet ikke mye, jeg kjøpte den på Coop Obs 🙂 Kan være litt grisete, men husker Kamilla hadde et godt tips med en pose og strikk som mandelmelen kommer ut i.

 14. Flott innlegg, og jeg må si jeg syns du er kjempeflink. Det er så sant alt du sier her, blir jo motivert bare av å lese! Ja du, det er bare å gjøre det om man skal se noe resultat. Jeg vurderte å skippe trening i dag, men nå har jeg helt ombestemt meg! 😀

  Sv/Hehe joda, så lenge jeg bestemmer hva vi gjør! :p Han er ikke helt oppfinnsom på slikt han Steven min desverre. Men han klager iaffall ikke på det jeg finner på!
  Tusen takk for det ^^

 15. Veldig fint innlegg Luisa. Jeg mangler nok den optimale motivasjonen selv, men får da til noen treningsøkter i løpet av uken. Og prøver meg på med et variert kosthold 🙂 Flink er du!!

 16. Jippi, så utrolig flink du er.!! Nå har du gitt meg masse inspirasjon til å komme igang med å endre litt i kosten. KamillaK, her kommer jeg (for å hente inspirasjon) 😉

 17. DU er så flink så! Bare det du skrev her er motiverende i seg selv. I hvertfall for meg! 🙂 Stå på videre, mange som har mye å lære av dine erfaringer 🙂

 18. Leste dette innlegget ditt nå, etter at jeg så bildet på instagram! 🙂 Utrolig inspirerende, jeg har fått forandringstankene i hodet mitt selv nå.. Har enda en lang vei igjen, men gud som jeg gleder meg til jeg kommer meg skikkelig inn i noen rutiner rundt trening og kosthold! 🙂 Sukker og chips har lenge vært faste venner av meg, men sorry they have to go! Haha 🙂 Skal til XXL å kjøpe meg ny sykkel imorgen: Let the fun begin! 😀 Takk for herlig blogg Luisa! 🙂

 19. Tilbaketråkk: 2012 vol. 2 « la Mar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s