Gratulerer med dagen jenter!

kvinne_dagen

I dag markerer vi den internasjonale Kvinnedagen, en dag som er like viktig i dag som den dagen den ble grunnlagt. I dag feirer vi alle kampene vi har kjempet, alt vi har oppnådd og vi samler krefter til å kjempe videre.

For meg er dette alltid en viktig dag, det er en dag som gir meg påfyll av pågangsmot for å kjempe videre for full likestilling i Norge, og i resten av verden. Dette er en internasjonal dag, den markeres over hele verden, og det er det vakre med denne dagen! I Norge er vi så heldige at vi kan feire og kjempe våre kamper, samtidig som vi aktivt kan støtte og vise solidaritet med kvinner over hele verden. Noen steder kjemper kvinner en daglig kamp for å skaffe mat til familien sin, for å skape en fremtid for seg selv og sine barn, og rett og slett for å overleve.

Vår tid er dessverre preget av krig og fattigdom rundt om i verden, og kvinner og barn blir hardt rammet. Kvinners lidelser i krig og konflikter får ikke så mye oppmerksomheten, og overgrepene kan dermed fortsette i stillhet. Kvinner har i økende grad blitt et mål for krigshandlingene, nettopp fordi de er kvinner.

De blir utsatt for seksuell vold, voldtekt blir brukt som våpen. Kvinner blir tvunget til prostitusjon og seksuelt slaveri, de blir tvunget til graviditet og tvunget til abort, kvinner blir sterilisert. De kvinnene som blir utsatt for seksuell vold blir stigmatisert og vil ha store vansker med å fungere i lokalsamfunnet. FN resolusjon nr. 1820 likestiller seksualisert vold med andre våpen brukt i væpnet konflikt, seksualisert vold er en krigsforbrytelse.

Hvert år er det noen som spør, trenger vi fortsatt 8. Mars? Og da svarer jeg alltid; Selvsagt gjør vi det! Vi har mange kamper igjen å kjempe, vi må videre støtte alle andre kamper for likestilling og likeverd i resten av verden. Og den dagen vi har oppnådd full kvinnefrigjøring og full likestilling skal vi fortsette å feire Kvinnedagen 8. Mars, den skal feires for å minne oss på alt vi har oppnådd, og for å feire kvinnebevegelsens lange og harde kamp. La oss feire Kvinnedagen i all evighet!

Gratulerer med dagen!

9 comments

  1. Gratulerer med dagen ja! 🙂 Må innrømme jeg er en av de som tenker lite på denne dagen, men syns det er viktig vi fortsatt har denne dagen og at de som er engasjerte står på slik de gjør! All cred til dem! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s