Øya under havet

20121108-105551.jpg

Jeg leser en fin bok for tiden, Øya under havet. Endelig. Ikke at jeg ikke setter pris på all kunnskapen jeg har fått at alle pensumbøkene jeg har samlet i bokhyllen de siste 3 årene, jeg elsker å lære, men jeg elsker også å leve meg inn i skjønnlitteraturens verden. Jeg lærer jo noe der også. Akkurat nå har jeg stupt inn i Allendes verden, min favorittforfatter Isabel Allende. Eller det er ikke hennes verden, hun har skapt bildene, men i realiteten er det Zarites verden. En slavejente på 1700-tallet, en øy i Karibien, en hvit ung mann, sukkerplantasje. Bak på Øya under havet står det så fint «Dette danner opptaket til en historisk roman med alle ingrediensene Isabell Allende virkelig har grepet på: dramatiske skjebnefortellinger, sterke kvinner og en rekke rørende livshistorier. »

Det fine med Isabel Allende, i tillegg til det som nevnes over, er at hun skriver fantastiske fortellinger og hun skriver om historie, man fullfører ikke en av hennes bøker uten å ha blitt glad i menneskene man lærer å kjenne, og i tillegg ha fått et klarere bilde av hvordan livet var på det aktuelle stedet og den aktuelle tiden. Har dere sett filmen Åndenes hus? En av mine personlige favoritter. Den er basert på Allendes roman med samme tittel som også var hennes store gjennombrudd. Denne dama er unik og dyktig. Noen av dere kjenner kanskje igjen etternavnet hennes, hun er nemlig niesen til Chiles tidligere president Salvador Allende som ble styrtet av diktator Pinochet og co. Jeg har skrevet om dette tidligere her, og jeg husker godt at dere satte pris på innlegget.

Jeg har ikke lest ferdig boka enda, men jeg nyter dette universet som jeg flykter inn i hver kveld. Jeg er en slik person som blir litt trist når jeg nærmer meg slutten av en god bok, jeg vil at de skal vare evig, men nå har jeg faktisk så mange bøker på «må lese»-lista og enda større leselyst, at jeg gleder meg til å stadig finne nye univers å flykte inn i.

Så legg igjen en kommentar med en bok du anbefaler, kanskje jeg kan flykte inn i deres favorittunivers. ❤

 Follow on Bloglovin

17 kommentarer

  1. Å, den hørtes fin ut – skal notere den ned.. eg klarer ikkje konsentrere meg så veldig om dagene, men gleder meg til formen er bedre og til eg klarer og lese litt bøker igjen, det er så kjekt og forsvinne inn i ei anna verden 🙂

  2. Føler meg litt treig som ikke har hørt om forfatteren en gang, men jeg må si at jeg ble nysgjerrig! Husker at jeg var veldig glad for at du tipset om Lana del Rey på bloggen for leeenge siden ihvertfall 🙂 ) Vil anbefale Drømmehjerte om du ikke har lest den. Veldig fin bok! 🙂

  3. Jeg husker jeg prøvde å lese en bok av Allende for mange år siden. Det gikk ikke. Men kanskje jeg skal prøve på nytt igjen nå. Jeg har jo blitt eldre, og kanskje denne boka er mer fengende enn den jeg prøvde å lese. Sier litt at jeg ikke engang husker hva den het. Takk for tips!

  4. Det er så HIMLA deilig å lese andre bøker enn skolebøker. Selv er jeg aller mest glad i Fantasy, så derfor likte jeg «Eragon»-bøkene godt. Litt inspirert av Ringenes Herre, han ja. Også leste jeg nettopp «Luremus» av Elin Rise. Den var ikke fantasy, men veldig god!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s