Flere har spurt etter oppskrift på hjemmelagde knekkebrød. Vanligvis følger jeg ingen fast oppskrift, jeg bruker det jeg har i skapet, men noen ingredienser er selvsagt essensielle. Sist jeg laget knekkebrød gjorde jeg klar en ladning til denne uka i et glass. Dekorativt, ikke sant?
2 dl havregryn
2 dl sammalt mel (rug, hvete e.l.)
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl havremel
1 ss fiberhusk
1/2 ts salt
ca 4 dl vann (må ikke bli for bløtt)
Bland alt sammen i en bolle, la det stå mens du gjør klar et stekebrett med bakepapir og varmer opp ovnen til 170 grader (jeg brukte varmluftsovn). Smør massen utover bakepapiret, prøv å få det jevnt og bruk et pizzahjul og skjær opp i passe store ruter. Sett brettet inn i ovnen i ca 45 min. Følg med, det varierer fra ovn til ovn og tykkelsen har også mye å si. Så er det bare å kose seg med sunne og gode knekkiser!
Heyyyy, det virka jo ikke så vanskelig!!! Jeg skal prøve det!
Nam nam! Søsteren min lagde noen også her om dagen de var skikkelig gode 😀
Nam, disse må jeg prøve!
Oi, så flink du er! Kunne ønske jeg likte det, er jo så sunt! 🙂
Ja det er jo kjempegodt! Liker du ikke knekkebrød?
Haha, jo! Men ikke de som er hjemmelaget 🙂 For mye korn 🙂
jeg elsker slike knekkebrød, mye bedre en kjøpeknekkebrød 😛
Jeg er helt enig! Kjøpeknekkiser kan ikke måle seg med hjemmelagde.
Så godt ut! Tusen takk for tipset 😀
Så gode de så ut, denne oppskriften har jeg lyst til å teste altså! 🙂
Do it! De er supergode 🙂
Wow, ikkje mange oppskrifter eg kan bruke for tida med at eg ikkje skal ha i min nye diett – men disse går. Takk for oppskrift,!! 🙂
Så flott at du vil prøve! Du er så flink, jeg er glad jeg kunne bidra med en oppskrift 🙂
Flinke deg! Ha en super helg 🙂
Har aldri prøvd å lage det før, kanskje jeg skulle testet det 😀
http://www.musingsofdee.no
Nam!