Varme Små Hjerter

For noen dager siden fikk jeg en melding på Facebook fra Veronica som jeg har gått på ungdomskole med og som er nestleder i en organisasjon som heter Varme Små Hjerter. Kort sagt er dette et privat initiativ som har vokst til et helt team med engasjerte mennesker som på frivillig basis samler inn og sender klær, tepper og annet utstyr til barnehjem, babyhus og fødeavdelinger over hele verden. Hun fortalte meg at organisasjonen har fått sin egen blogg hvor alle kan lese oppdateringer, historier og få et innblikk i hvordan Varme Små Hjerter jobber, og lurte på om jeg ville dele den med dere, og det vil jeg så klart. Her kan alle bidra, enten ved å donere klær/utstyr, gi et økonomisk bidrag og ikke minst dele informasjonen videre.

Verden over blir barn født for tidlig og har verken klær eller gode varme tepper å pakkes inn i.
Barnehjem verden over har barn som har gått i samme body uvasket over lang lang tid og uten varmt tøy på de små bena. De sover 5-7 stk sammen i lekegrinder uten tepper eller varme klær. Ikke bare dør babyer av underernæring, men også av kulden som allerede har slått inn i deler av Verden.

Et nyfødt barn som kommer fra mors trygge, varme magehus og ut i et kaldt rom uten en eneste tråd. Hvor mor er utslitt og hvor kroppsvarme ikke alltid strekker til. Hvor det tøyet eller teppene de har er hullete og skitne. Babyer og små barn på barnehjem finner varmen i hverandre, men hva hjelper det når barnet ved siden av ikke lengre holder på varmen fordi det ikke lengre puster.

Husker du følelsen du hadde når du fikk barnet ditt på brystet? Ja, det er ubeskrivelig fantastisk. Vi som mødre kan relatere til følelsen, huske og tenke tilbake med et smil om munnen. Men vi som mødre kan ikke relatere til mammaene Verden over som ikke vet hvor lenge barnet deres kommer til å leve. Du tviholder på barnet ditt men kjenner barnet bli svakere og kaldere. Du er selv kald, hvordan kan du gi varme da?

Varme Små Hjerter tar i mot:

– KLÆR / baby premature størrelse opp til 18 år
– SKO / 0-18 år. Sandaler, joggesko, støvler etc – men de må være hele!
– PLEDD / i alle former, fasonger og farger.
– BAMSER / i alle former, fasonger og farger.
– LEKER / innenfor en rimelig størrelse, da vi sender det meste pr. post.
– BABYUTSTYR / tåteflasker, smokker, rangler, gulpekluter etc. 
– HÅNDKLER / i alle størrelser, former og fasonger.
– MYGGNETTING 
– DYNER & PUTER
– VOKSIPOSER & SKINN
– TEGNESAKER

På tre måneder hjalp vi over 19 000 barn og spedbarn, hjelp oss å hjelp enda fler!

Se mer informasjon på Facebook-siden til Varme Små Hjerter

Og følg bloggen til Varme Små Hjerter

Støtt gjerne ved å donér et valgfritt beløp til vår giverkonto: 4266.15.37188. Regnskap holdes offentlig, og 100% av innsamlede midler til denne kontoen går til omkostninger ved forsendelser over hele verden.

bloglovin

14 kommentarer

  1. Så utrolig fint tiltak 🙂 Det varmet hvert fall mitt hjerte! Jeg har alltid pleid å gi bort ting og klær enn å kaste, og synes det er en fin ting å kunne gjøre 🙂 Glad vi har muligheten! Fint at du deler dette. Håper ellers du har en fin søndag Luisa 🙂

  2. Det er så gøy å lese om sånne tiltak hvor det faktisk er stor suksess, og mange har blitt hjulpet. Og ikke minst at vi får høre om det i ettertid. Veldig bra initiativ, og det er bra det finnes mennesker som kjmper for å gjøre en forskjell!

  3. Utrolig bra! Har prøvd å finne et lignende tiltak i Nordland, siden jeg har så ekstremt mange bamser fra da jeg var lita, men har ikke funnet noe. Hadde vært så fint om slikt man ikke trenger selv lengre kunne gledet barn i andre land 🙂

  4. For et herlig initiativ. 🙂 Det er så mye vi kan gjøre for å hjelpe som strengt tatt ikke koster oss the grann i og med at vi har det så bra her i Norge 🙂 Jeg skal definitivt tipse min bedre halvdel som skal sortere ut minstejentas klær som hun er vokst ut av når jeg kommer hjem 🙂

  5. Tilbaketråkk: Bloglove #6 |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s