Rise and shine!

Merker at det er mye tyngre å stå opp når morgenene er mørke, man vet at dagen sikkert blir grå og kaldt, da frister nok senga litt ekstra. Ofte lar vi den mørke, kalde og tunge tiden bre seg over oss, noen folk kan selvsagt ikke noe for det, men de fleste av oss kan prøve å holde motet oppe og heller omfavne den mørke og kalde årstiden, også kalt vinteren.

Vi kalle det vinterdepresjon, jeg har noen ganger latt meg falle i den, men i år har jeg bestemt at jeg nekter. Jeg har en plan: Jeg står opp grytidlig, men da holder jeg lamellene godt lukket og skrur på alle lys inne, da føler jeg det er dag. Jeg skal pakke meg inn i fine og varme klær, pynte meg litt i hverdagen og lakker neglene så fort det trengs. Og jeg skal trene når jeg kan, det gir masse energi. Jeg skal være sosial så ofte jeg kan, være i godt selskap gjør godt. Og ellers så skal vinterkveldene nytes med pledd, levende lys og verdens beste. Og når det trengs skal kulden overvinnes med varm kakao. 

Og nå er det november, da er det lov å glede seg til jul sånn helt på ordentlig! 

Dere husker Cara fra i går, sjekk ut denne snutten. Hvis denne sjarmerende jenta ikke får dere til å smile så vet ikke jeg. Ha en fin onsdag!

bloglovin

Reklamer

23 comments

 1. Høres ut som en god plan! Jeg har heldigvis aldri hatt vinterdepresjon, men OM det er vanskelig å stå opp om morgenen. Skulle opp halv 8 i dag, endte med at jeg sov til halv 10. hehe

 2. Enig i at det er kjempetungt om morgenen i disse dager. For min del bruker det å bli bedre når julehøytiden kommer, for så å bli tungt igjen i januar og februar… 🙂 Men det er bare å dra seg opp for min del. Har unger som skal på skole og jeg selv må dra meg på jobb… Gleder meg til helga…

 3. ohhhh goodness this post was totally meant for me LOL 🙂 when i moved in the US from a southern state to a more northern (and rainy one), i had a bit of seasonal depression the first year. then i got over it. i just wasnt used to cold darkness and rain. but in actuality, where i moved was rainy 100 days a year and even in mid winter had 10 hours of light… and now im in bergen…LOL 🙂 so i anticipate my first winter here in bergen to be brutal, but im already finding hobbies to try to keep myself from experiencing the winter blues. if i succumb to the winter blues ill be awfully mad at myself, so im going to try very hard to not have it happen!!!

  ok i just wrote way too much! hope you’re having a great week!

 4. Må si jeg synes du var veldig flink til å få vinteren til å høres nesten like fristende ut som sommeren 🙂 Men kulden trenger jo ikke å være deprimerende, som du selv sier!

  Ha en kjempefin onsdag du også! 🙂

 5. Åh jeg er så enig! Skal heller ikke la vinterdepresjonen komme å ta meg, men heller gjøre mange spennende og hyggelige ting! Starter idag med julekort kurs på panduro;-)

 6. Bra skrevet luisa! det er mange som faller inni den vinterdeprasjonen,og det er viktig at man begynner litt før mørketiden setter inn,men å gjøre ting koseligere i leiligheten. Stelle seg litt og gjøre litt ut av hverdagen:) Skal prøve å gjøre det selv!

 7. Det tror jeg nok at jeg sklir inni hver høst/vinter.. Trist. Og jeg skjønner ikke hvorfor folk sier at trening gir overskudd! Jeg er trøtt når jeg drar på trening, litt mer våken etterpå, sover på bussen.. Kommer hjem og spiser, så dupper jeg av på sofaen. Slik som i dag. Sov i to timer før jeg måtte tvinge meg opp, og her sitter jeg og gjesper :p

 8. Er ikke noe særlig om morningene nei. Og spesielt ikke siden jeg går i 30 min til jobb hver dag uansett vær. Når jeg da hører regnet slå på ruten så blir jeg jo ikke superhappy, men det er som du sier. Man må jo bare tenke positivt og gjøre det beste utav det.

 9. Så koselig du får det til å høres ut! Jeg har persiennene nede, så ser ikke ut før jeg går ut døra. Bare synd man sitter inne gjennom de få timene med lys…

 10. Det er grusomt å stå opp tidlig når det fortsatt er bekmørkt og kaldt ute. Men må man så må man! 🙂

  Sv; Ja, jeg har allerede abstinenser etter å sitte på Macster – hat jo vært buddies i over 3år 🙂 Hihi! Men neida, en iPad er sikkert ikke feil det altså 😉

 11. Høres ut som en veldig bra plan!! Synes selv det er tungt, men værst etter jul. DA blir jeg deppa 😛 Det er mer koselig frem til jul, men jan/feb/mars er bare kulde, glatt, sørpe, og man har gjerne dårlig råd. Hehe. Men det er ikke alltid så mye som skal til 🙂 Lys og trening hjelper nok masse på. Og være med fine mennesker!

 12. Jeger helt enig.! I dag var det litt trist ute, grått og regn. Da er det på med tights’n og ut med hunden. Du har mange fine råd jeg skal følge! Man må bare instille seg 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s