Vogue

Det er første gang italienske Vogue bruker formfulle modeller og de har fått mye oppmerksomhet for dette coveret. Personlig syns jeg det er et nydelig bilde. Debatten går ut på om dette bare er et pr-stunt for å renvaske sin ellers ensidige fremstilling av kvinnekroppen. Den feministiske bevegelsen har lenge etterlyst en mer mangfoldig fremstilling av kvinnekroppen, og jeg syns det er flott at en så sentral aktør i motebransjen gjør dette. Bare håper at tanken bak er god og at det ikke er et såkalt pr-stunt.

Min mote gjorde en liten undersøkelse blant sine lesere og dette er et foreløpig resultat av avstemningen:

Jeg sier ja til en mer reell og mangfoldig fremstilling av kvinnekroppen. Hva syns dere? 

Reklamer

28 comments

 1. Helt enig! Flertallet av mennesker i dag har kropper som modellene brukt over. Det er viktig å vise frem at det er fint å ha former. Det var en flott ting av Vogue, men håper i likhet med deg at dette ikke kun var et PR-stunt. Håper på flere cover med formfulle modeller.

 2. Håper dette baner i vei for en mer mangfoldig syn på kvinnekroppen. Virker som folk er positive innstilt på mer formfulle modeller.
  SV;Koselig at du likte innlegget:) Så bra,jeg stemmer også for en mer mangfoldig fremstilling av kvinnekroppen i media. Så bra at du også skriver om det:)

 3. Jeg er helt enig. Samtidig er det kjemperart at sååå mange syns det er finere med modeller med former, samtidig som de strever etter å bli tynne…??

  De modellene på coveret er seriøst noe av det peneste jeg har sett.

  1. Ja, det veldig rart! Jeg er superenig med deg. Det er liksom så vanskelig å si hva som er rett og galt. Men den kvinnekroppen som alle ønsker seg, er den kroppen som media fremstiller, og da blir det på en måte det idealet som alle streber etter. Kanskje hvis media hadde en mer mangfoldig fremstilling, så ville folk være mer fornøyd med seg selv. Slik jeg ser det, så burde sunnhet være i fokus, og ikke kroppsform. Hvis media kunne vist kropper som er annerledes fra tynne modeller, men som likevel er sunne, så ville vi ikke hatt en ensformig ideal som alle vil passe inn i, vi ville kanskje være fornøyd mer fornøyd med oss selv.

   1. Jeg synes dette var kjempebra skrevet!! Ja til mer variasjon, så kanskje vi ender opp med å strebe etter å bli «sunn» i stedet for å strebe etter å bli «tynn»…

  1. haha omg, det kommer kl 16. Skrev det til Cathrine fordi jeg regnet med at hun ikke så det før om mange timer uansett. Og desp etter lesere? Omg, fordi jeg skrev en kommentar til Cathrine, kommentaren var jo til henne, ikke til slike som deg som er på jakt etter å henge ut folk som du ikke kjenner. Lurer på hvem som er tragisk her jeg.. Neste gang skal jeg huske på å skrive til henne på facebook, for å unngå å lokke til meg slike «lesere» som deg.

 4. Jeg håper bare ikke vi går over fra et ideal til et annet. Det blir feil å plutselig skulle se ut som dem på dette coveret. Det er ikke en gang mulig for alle ettersom det varierer hvor fettet legger seg. F.eks. ikke alle små-lubne kvinner får samme fasong og kurver. Det gjelder forsåvidt tynne, slanke, tykke osv. også.
  Vi burde egentlig ikke ha et bestemt ideal, ihvertfall ikke i media. Og derfor er jeg enig med deg i at det bør være både en reell og mangfoldig fremstilling av kvinnekroppen 🙂 Bra innlegg!

 5. Tilbaketråkk: 2011 vol. 2 « la Mar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s