We told you so!

Nyheten om at flertallet har gått inn for tilbakeføre 20,5 millioner til Stavanger skolen blir mottatt med glede. Det blir likevel kutt på 12,6 millioner, men disse blir ikke så markante for hver skole som omdisponeringer gjort av administrasjonen i kommunen var. Vi i Stavanger SV vet at pengene finnes, det handler bare om å prioritere riktig. All ære til elevene og foreldrene som har kjempet for skolene.

SV vil at Stavanger skal være en foregangskommune når det gjelder kvalitet, innhold og likeverdige muligheter i skolen. Vi må tenke at de ressursene vi putter inn i grunnskolen er virkemidler for å forebygge frafall i videregående skole. De elevene som møter store utfordringer med de teoretiske fagene skal også ha muligheten til å føle mestring, derfor er det viktig at det gis ressurser til praktiske og estetiske fag i skolen.

Vi vil ha god kvalitet på undervisningen, og det forutsette at lærerne er tilstede, at de har tid og kapasitet te å gi hver enkelt elev den hjelp og de utfordringer som den enkelte trenger. Vi må lytte til foreldrene, elevene og lærerne, fordi vi vil at skolen skal vær en god skole for elevene, men også en god arbeidsplass for lærerne.

SV vil ha en inkluderende skole, og dermed at den skal være reelt gratis. Leirskole og andre skoleturer skal finansieres av skolene eller kommunen, og ikke av foreldrene, dermed stiller alle likt. Økonomi skal ikke være et hinder for deltakelse blant elevene.

Bevilgninger til skolene er en fornuftig investering i fremtiden.

 

11 comments

  1. // Ulike interiørbutikker. Helt sikkert en eller annen butikk i Stavanger også. Om du googler “green gate” finner du det gjerne

  2. Flott! Syns også det er viktig med flinke og engasjerte lærere – det er de som kan få elevene til å interessere seg for de forskjellige emnene vi har på skolen og til å yte litt mer. Elevene trenger noe som motiverer de!

    Jeg syns lærerne nå til dags er altfor opptatt til å følge læreplanen og noen lærer kan kun det som står på læreplanen. Da jeg gikk på barne og – ungdomsskole opplevde jeg ofte at lærerne ikke kunne svare på spørsmål som ikke sto i boka, og det er for dårlig! Vi må ha lærere som engasjerer seg for faget sitt og som lærer bort kunnskapen sin, ikke noen som pugger læreplanen\pensumet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s