Først en liten oppklaring

I dag kom regjeringen ut med en pressemelding om Storbymidlene og fordelingen av disse. Der ser en at Stavanger får en del mindre enn de andre store byene, og da er det selvsagt mer enn en som reagerer.

Et utdrag av fordelingen

Her ser vi at Stavanger har fått et tilskudd på 100 000 mer enn i fjor, og det må være lov å si at det er en forbedring selv om vi alle skulle ønske vi kunne fått mer. Så når en Aftenbladet fremstiller at vi er tilfreds med tilskuddet Stavanger får, så er det en overdrivelse fra deres side. Jeg som på hvert bystyremøte hvor saker som omhandler barn og unge maser om bedre og flere fritidstilbud skulle selvsagt ønske vi kunne få penger til alt.

Utdrag fra artikkel på aftenbladet.no

Vi må i slike saker være realistiske og jeg har fått forklaring på hvorfor fordelingen er som den er. I beregninger av levekårsutfordringer og andelen barnefattigdom ligger Stavanger noe under de øvrige storbyene. Når statistisk sentralbyrå beregner andelen barnefattige i Stavanger, beregner de den ved å slå sammen Stavanger og Sandnes kommune.  Det er ivaretatt ved at Sandnes inngår i  storbyordningen og tildeles egne midler. Befolkningsmengden i Stavanger kommune er i tillegg mindre enn Bergen, Oslo og Trondheim.

I tillegg sier jeg meg enig med Reme (AP) i at Stavanger kommune ikke har vært gode nok på å spisse søknadene, og det er utrolig bra at Kommunalutvalg for Oppvekst og levekår har tatt tak i den problemstillingen, slik at fremtidige søknader rett og slett blir mer konkrete i forhold til de utfordringene vi har i Stavanger. 

En ting jeg jubler for er at midlene går til å styrke arbeidet kommunen gjør sammen med frivillige organisasjoner, blant dem Røde Kors, for å kunne tilby ikke-kommersielle aktiviteter og tilbud slik at alle barn og unge blir inkludert, og at økonomien til foreldrene ikke skal ha noe å si for deres deltakelsen.

Btw: Takk til Aftenbladet for å fremstille meg som tilfreds og naiv, det er jeg ikke!

Reklamer

3 comments

  1. Typisk journalister! De skal alltid vri og vende på ting. Det er sikkert noe du har blitt vant til innenfor politikken også. Det er fint at dere har fått et tilskudd på 100.000 kroner mer enn i fjor, det er jo noe å ta med seg. Og kanskje øker det med enda mer neste år 🙂

  2. Media er ofte litt svart hvitt typ «ikke fornøyd med noe» eller «super fornøyd», haha!
    Får satse på at summen øker eeeenda mer neste år 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s