Miss City Council

 

Bilde fra valgkampen 2007

Kilde: LO-aktuelt

Jeg sitter i bystyret i Stavanger og har gjort det siden forrige lokalvalg i 2007. Jeg representerer Sosialistisk Venstreparti, og ble valgt inn som partiets ungdomskandidat. I løpet av min periode i bystyret har jeg lært utrolig masse, og som ungdomsrepresentant har jeg selvsagt frontet saker som berører ungdom flest i denne byen.

Utdrag fra en artikkel på Rogalands Avis forrige uke

For meg har det egentlig aldri vært et spørsmål, jeg føler det som en plikt å engasjere meg. Ikke en byrde, men en plikt for meg som medmenneske og samfunnsborger. Det er mange måter å engasjere seg på, og da jeg var 14 år valgte jeg å engasjere meg i politikken. Med min bakgrunn så var det ikke vanskelig å velge hvor jeg stod i det politiske landskapet, jeg er sosialist og kommer alltid til å være det. Jeg respekterer andre synspunkt, men det betyr ikke at jeg forstår dem.

Gjennom arbeidet i bystyret har jeg fått arbeide med saker som angår lokalsamfunnet, og det liker jeg. Det er klart jeg vil forandre verden, og jeg syns det er herlig å også kunne bidra til å gjøre min egen by en god by for alle. Og hadde vi fått mer gjennomslag for vår politikk så tror jeg den hadde blitt enda bedre. Jeg kan selvsagt si at jeg syns Stavanger er en god by å bo i, men de som styrer byen gjør mange prioriteringer som er helt ulogiske for meg, og da er det selvsagt at jeg ønsker å være med å vise samfunnet at det finnes noen som prioriterer annerledes.

De 4 toppkandidatene

Tidligere i høst bestemte jeg meg for å ta gjenvalg, og på Nominasjonsmøtet i Stavanger SV ble jeg nominert som 3. kandidaten på bystyrelisten til lokalvalget i 2011. Jeg setter stor pris på å bli nominert som 3. kandidat for andre gang, og nå gleder jeg meg til valgkampen, og til forhåpentligvis enda en periode i bystyret.

Har dere flere spørsmål ang. bystyret eller politikk så er det bare å spørre!

PS: Senere legger jeg ut innlegget mitt fra bystyremøtet i går.

English:

I’m in the City Council in Stavanger since the last local elections in 2007. I represent the Socialist Left Party and was elected as the party’s youth candidate. During my period in the council, I have learned a lot, and as a youth representative, I have obviously fronted cases involving young people my this town.

For me it has never really been a question, I feel it as a duty to engage my self. Not a burden, but an obligation for me as a fellow human being and citizen. There are many ways to get involved, and when I was 14 I decided to engage myself in politics. With my background it was not difficult to choose where I was standing in the political landscape, I am a socialist and always will be. I respect other points of view, but that does not mean I understand them.

Through the work of the City Council, I have been working on issues affecting the community, and I like it. Of course I want to change the world, and I think it’s wonderful to be able to help make my city a good city for everyone. And if we had gotten more support for our policy, I think it would be a better city. I think Stavanger is a good city to live in, but those who control the city makes a lot of priorities that are totally illogical to me, and then it’s obvious that I want to show the community that there are some who prioritize different.

Earlier this fall I decided to stand for re-election and at the nomination meeting in Stavanger SV, I was nominated as 3rd candidate on the list for local elections in 2011. I appreciate being nominated 3 candidate for the second time, and now I’m looking forward to the election campaign, and hopefully a second period of the city council.

Do you have additional questions regarding the City Council or politics, don’t be afraid to ask!

PS: Later I put out my post from the council meeting yesterday.

Reklamer

8 comments

  1. Så bra at du engasjerer deg! Og kult at du vil ha lovlige vegger i byen, graffiti er fint og hører jo hjemme i en by.
    Jeg stemmer på SV forresten 🙂 🙂

  2. ah, nice:) Veldig intressert!
    Selv er jeg veldig «dårlig» på dette med politikk, men har alltid stemt SV da:)
    Ja, respekterer de fleste synspunkter jeg og, selv om jeg ikke forstår dem, men skal ærlig innrømme at det er enkelte partier eller holdninger der ute jeg har mistet litt respekten for også de siste årene:p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s