Postkort, avis og Latin-Amerika Uka 2010

I går fikk jeg et postkort fra New York!

Og det var fra søteste Cath ❤ Utrolig koselig. Dere husker kanskje at jeg anbefalte bloggen hennes forrige uke på «Blogg verdt å besøke».

Jeg er visst å finne i Rogalands Avis sin papirutgave i dag ang. Geoparken og graffitivegger, har ikke sett det selv enda, men har fått gode tilbakemeldinger 😀

Senere i dag skal jeg se en spennende dokumentar på kino i forbindelse med Latin-Amerika uka 2010 som markeres i mange byer. Hvis dere er interesserte kan dere sjekke ut programmet for årets uke.

Her er litt om filmen «De ville vi skulle glemme» som går kl 17 på Stavanger Kino:

Latin-Amerika har opplevd militærdiktaturer, væpnede konflikter og systematiske menneskerettighetsbrudd i årtier. Nå står det en kamp om fortida og folks erindringer av det som skjedde og fortsatt skjer. De fleste ansvarlige for massakrer, forsvinninger og drap er frie menn. Noen av dem sitter til og med i maktposisjoner og kan true og tilintetgjøre folk som utfordrer dem. De gjør sitt for at overgrepene skal glemmes for alltid.

Men noen nekter å glemme. Møt Blanca Nubia Díaz (50 år fra Colombia), Nora Cortiñas (78 år Argentina) og Mariana Selvas (24 år fra Mexico). De krever å få vite sannheten: Hva skjedde med sønnen min som aldri kom tilbake? Hvem var det som drepte datteren min, og hvorfor gjorde de det? Hvorfor torturerte de oss og fengslet oss uten lov og dom? Alle kvinnene har en sterk historie å fortelle om kjærlighet til sine nærmeste, om mot og om å aldri gi opp kampen for å bringe den ubehagelige sannheten til overflaten.

Egne erfaringer gir næring til kampen deres, men de kjemper ikke bare for å oppnå rettferdighet i sin egen sak. De kjemper sammen med og i solidaritet med alle dem som har opplevd noe liknende.

Produsert av Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG).
Filming og redigering: Levon Marsland Research/ intervjuer: Anne Siri Renå og Kristina Johansen.
55 minutter.
Språk: Spansk Teksting: Norsk og engelsk
Produsert med støtte fra Norad

10 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s